Marcați
PSRM: Declarația semnată de Parlamentul României - un act de agresiune deschisă împotriva suveranității și independenței Republicii Moldova
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova își exprimă protestul ferm împotriva adoptării așa-numitei ”Declarații de celebrare a unirii Basarabiei cu Patria-mamă, România, 27 Martie 1918” de către Parlamentul României.

”Considerăm, această declarație drept un act de agresiune deschisă împotriva suveranității și independenței Republicii Moldova. Faptul că, această declarație a fost votată de majoritatea fracțiunilor din Parlamentul României, denotă faptul că, clasa politică din România este unită în planurile sale expansioniste și agresive împotriva țării noastre suverane”, se arată într-o declarație a PSRM.

în context, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, cere o explicație, pe ce bază și cu ce scop, în cursul adoptării acestei declarații, în sală au participat înalți oficiali ai Republicii Moldova – președintele Parlamentului, Adrian Candu și vicepremierul Iurie Leancă.

”Noi, calificăm acțiunile lor drept un act de trădare a Patriei”, se mai spune în declarație.

Partidul Socialștilor își exprimă intenția fermă de a apăra suveranitatea și independența Republicii Moldova, prin toate mijloacele legale și solicită tuturor cetățenilor țării noastre, indiferent de preferințele lor sociale și geopolitice, să se unească în vederea protejării statalității moldovenești.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).