Marcați
Moldova va procura în acest an energie electrică mai scumpă
Societatea pe acțiuni „Energocom” a câștigat licitația și a semnat cu compania „Centrala electrică Moldovenească” (Centrala de la Cuciurgan) și cu „DTEK Pavlogradugoli” din Ucraina noile contracte de furnizare a energiei electrice către Republica Moldova, valabile pentru perioada 1 aprilie 2018 – 31 martie 2019, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

Conform noilor contracte, 70% din energia electrică necesară Republicii Moldova va fi achiziționată de la Centrala de la Cuciurgan, iar 30% – de la compania ucraineană. Proporția a fost stabilită din considerente ce țin de diferența de preț dintre cei doi ofertanți, dar și pentru a asigura o securizare a furnizării energiei electrice.

Prețul mediu de achiziție constituie 5,24 cenți USD/kWh. Deși prețul de achiziție oferit de către cei doi furnizori este mai mare decât cel din contractul precedent, tarifele plătite de cetățeni pentru energia electrică consumată nu se vor majora, se menționează în comunicatul de presă remis de Ministerul Economiei și Infrastructurii. Acest lucru se va întâmpla datorită evoluției cursului valutar.

Contracte cu „Energocom” pentru procurarea de energie electrică pentru perioada 1 aprilie 2018 – 31 martie 2019 vor încheia operatorii reglementați de pe piața energetică din Republica Moldova: Gas Natural Fenosa Furnizare Energie SRL, RED Union Fenosa, Furnizarea Energiei Electrice Nord, Moldelectrica și RED Nord.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).