Marcați
Șeful statului efectuează o vizită în Găgăuzia
Șeful statului efectuează o vizită în Găgăuzia
Președintele Igor Dodon întreprinde o vizită în Găgăuzia.

La Ceadîr-Lunga, împreună cu Alekper Kuliev, reprezentantul instituției prezidențiale a Republicii Azerbaidjan, cu Gudsi Dursun oglu Osmanov, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Azerbaidjanului în Republica Moldova și cu Irina Vlah, bașcanul Găgăuziei, șeful statului a dat start lucrărilor de construcție a unui centru cultural-educaţional, care urmează a fi edificat cu suportul fundației azere „Gheidar Aliev”.

Igor Dodon a convenit asupra construcției centrului respectiv în cadrul întrevederii cu Președintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliyev, care a avut loc în cursul vizitei sale oficiale în Republica Azerbaidjan, în vara anului trecut.

Noul edificiu va găzdui o școală de muzică și arte plastice, un centru de creație pentru copii, o asociație de artizanat. Partea azeră a ales de sine stătător terenul pentru construcție.

Igor Dodon a exprimat sincere și profunde mulțumiri Republicii Azerbaidjan pentru suportul acordat la construcția acestui centru, care va contribui la dezvoltarea și promovarea culturii naționale atît a Găgăuziei, cît și a Republicii Moldova în general.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).