Marcați
Ministrul Justiției, Alexandru Tănase și-a anunțat demisia
Alexandru Tănase, își anunță demisia din funcția de ministru al Justiției. Anunțul a fost făcut, de acesta pe o rețea de socializare.

„Am acceptat demnitatea de Ministru al Justiţiei pentru a promova reforme pe domeniul justiţiei, fiind conştient de complexitatea şi dificultatea acestora. Nu mi-am propus nici pentru o clipă să mă implic în activităţi politice, cu atât mai mult n-am preluat portofoliul de ministru pentru a deveni ţintă electorală. Este în spiritul valorilor europene, ca orice funcţie de demnitate publică, să se bazeze mai întâi de toate pe încredere publică. Atunci când această încredere este periclitată, chiar şi de motive lipsite de pertinenţă, orice iniţiativă cât de bună ar fi, nu va da rezultatul scontat. Interesul personal nu poate fi pus deasupra interesului general. În acest context, am ajuns la concluzia ca cea mai potrivită soluţie în situaţia creată este să-mi prezint în zilele ce urmează, demisia din funcţia de Ministru al Justiţiei, astfel încheindu-mi cariera publică”, a scris Tănase pe pagina de facebook.

Decizia vine după ce vineri JurnalTV a făcut publică o discuţie audio dintre Alexandru Tănase şi Veaceslav Platon, în care vorbesc despre furtul miliardului.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).