Marcați
Cel puţin 100 de persoane au murit în regiunea Ghuta de Est în ultimele 48 de ore
Cel puţin 100 de persoane au murit în regiunea siriană Ghuta de Est în ultimele 48 de ore, din cauza raidurilor aeriene şi a bombardamentelor, a informat, joi, purtătorul de cuvânt al secretarului general al ONU, Stephane Dujarric, relatează site-ul agenţiei Tass.

Stephan Dujarric a declarat că bombardamentele şi raidurile aeriene din regiunea Ghuta de Est, care se află în apropierea Damascului, continuă, împiedicând accesul ajutorului umanitar în zona de conflict.

"Continuarea ostilităţilor în Ghuta de Est au rezultat în cel puţin 100 de morţi în ultimele 48 de ore. Încă de pe data de 24 februarie, când Consiliul de Securitate al ONU a adoptat Rezoluţia 2401, cerând implementarea unui armistiţiu de 30 de zile, sute de persoane au fost ucise şi alte mii de persoane au fost rănite", a declarat purtătorul de cuvânt.

Dujarric a confirmat că Naţiunile Unite, Comitetului Internaţional al Crucii Roşii şi Semiluna Roşie Arabă Siriană nu au putut relua livrarea ajutorului umanitar către rezidenţii din Douma, o aşezare din Ghuta de Est. Livrarea a început marţi, însă a fost oprită din cauza raidurilor aeriene şi a bombardamentelor.

MEDIAFAX
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).