Marcați
Șeful statului cere BNM să prezinte raportul Kroll-2
Furtul miliardului rămâne un subiect învăluit de mister. La ședința Consiliului Suprem de Securitate, șeful Băncii Naționale a declarat că abia ieri a obținut integral, cel de-al doilea raport al companiei Kroll, în variantă electronică. Întrebat când va fi făcut public documentul, Sergiu Cioclea a declarat că acest lucru este imposibil, pentru că așa prevede o clauză din contract. Șeful statului a insistat ca, cel puțin, Consiliul Suprem de Securitate să obțină documentul.

”Banca Națională ne informează că, conform condițiilor din acord, ei nu au dreptul să-l prezinte. Decizia Consiliului Suprem de Securitate a fost ca guvernatorul Băncii Naționale să discute cu Kroll, pentru ca acest raport, totuși, să ajungă, în timpul apropiat, pe masa Consiliului Suprem de Securitate”, a declarat Igor Dodon.

Cât privește banii furați, aceștia sunt undeva în afara țării. Membrii Consiliul Suprem de Securitate au fost informați că un miliard de lei a fost recuperat din activele și bunurile vândute de la cele trei bănci falimentate. Din contul acelorași surse, pe parcursul acestui an urmează a fi recuperate aproape 4,5 miliarde de lei.

”Am fost informați că în jur de un miliard de lei a fost recuperat și că există active de în jur de trei miliarde. Există șanse reale ca în jurul la patru miliarde, patru miliarde jumate, pot fi recuperate pe parcursul acestui an, în caz dacă vor merge procedurile de licitație a activelor sechestrate. Este vorba și de active materiale, și nematerial”, amai spus Dodon.

Potrivit șefului statului, Consiliul Suprem de Securitate a cerut o informație detaliată din partea structurilor competente, care investighează furtul miliardului. Aceasta vizează dosarele penale, bunurile sechestrate și persoanele care figurează în dosar, în calitate de bănuiți. Informația ar trebui să fie prezentată în următoarele săptămâni, a precizat președintele țării.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).