Marcați
Poliţia turcă a arestat 12 persoane suspectate de legături cu reţeaua teroristă Stat Islamic
Procurorii din Ankara au emis, luni, 20 de mandate de arestare pe numele unor indivizi suspectaţi de legături cu reţeaua teroristă Stat Islamic, iar 12 persoane au fost deja arestate de către Poliţia turcă, relatează site-ul agenţiei Anadolu.

În raidurile antiteroriste efectuate în capitala Turciei, 12 persoane au fost arestate.

Majoritatea suspecţilor nu sunt de naţionalitate turcă, iar, potrivit procurorilor, indivizii se ocupau cu recrutarea de membri pentru organizaţia teroristă Stat Islamic.

Peste 300 de persoane au murit în ultimii ani în urma atacurilor efectuate de militanţii reţelei teroriste Stat Islamic pe teritoriul Turciei.

Turcia face parte din coaliţia internaţională condusă de SUA care desfăşoară operaţiuni aeriene şi terestre în Siria împotriva organizaţiei teroriste Stat Islamic, încă din 2014. Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupări teroriste, inclusiv Stat Islamic.

La sfârşitul anului 2017, poliţia turcă a intensificat operaţiunile împotriva suspecţilor Stat Islamic, înainte de comemorarea unui an de la atacul terorist comis într-un club de noapte din Istanbul, în urmă căruia 39 de persoane au fost ucise. Stat Islamic a revendicat acel atac armat.

MEDIAFAX
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).