Marcați
Consiliul Europei îndeamnă Grecia să accelereze eforturile anticorupţie în rândul parlamentarilor, judecătorilor şi procurorilor
Grupul Statelor împotriva Corupţiei (GRECO) din cadrul Consiliului Europei îndeamnă Grecia să accelereze eforturile de combatere a corupţiei în rândul parlamentarilor, judecătorilor şi procurorilor, criticând în special lipsa de transparenţă a sistemului judiciar grec.

Instituţia a evidenţiat că doar şase din cele 19 recomandări făcute Atenei de GRECO, în anul 2015, au fost implementate într-o "manieră satisfăcătoare", informează site-ul postului France 24.

În două rapoarte publicate joi, GRECO a subliniat că Atena a făcute prea puţin în ceea ce priveşte retragerea imunităţii parlamentarilor suspectaţi de corupţie, cu "numărul refuzurilor de retragere a imunităţii parlamentare depăşind în mod semnificativ numărul de cereri aprobate".

Instituţia din cadrul Consiliului Europei a solicitat Greciei să stabilească standarde clare de conduită pentru judecători şi procurori şi să introducă necesitatea cererii avizului organismelor magistraţilor în procesul de numire al acestora, în loc de numirea exclusiv de către Guvern.

La fel ca România, Grecia a ocupat anul trecut locul 59 din 180 de state în clasamentul privind percepţia corupţiei realizat de Transparency International.

MEDIAFAX
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).