Marcați
PSRM și PCRM cer demisia lui Iurie Leancă
Deputații socialiști și comuniști cer demiterea viceprim-ministrului pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă.

Motiunea a fost înaintată de Partidul Comuniștilor din cauza raportului critic al Consiliului UE. Comuniștii îl acuză pe Leancă că are o atitudine iresponsabilă, întrucât acesta a spus că Integrarea Europeană poate fi făcută doar prin România. PCRM spune că acest gen de acțiuni sunt ilegale și poate fi catalogate ca fiind o trădare de țară.

„Noi am fost martorii cum domnul Leancă a declarat în spațiul public deja de mai multe ori că integrarea UE a R. Moldova se va face doar și cu prin România. Considerăm toate aceste acțiuni inadmisibile și așteptăm în mod regulamentar în cel mult 14 zile să îl vom vedea pe domnul Leancă la tribuna parlamentului și vom discuta aceste subiecte”, a declarat Șupac.

La rândul său, socialistul Vlad Batrîncea a menționat că astăzi, agenda PSRM și PCRM a coincis.

„Am venit cu două moțiuni și am decis să facem un document comun amplu și să consolidăm argumentele noastre pentru aducerea în Parlament a dlui Leancă la un raport și ulterior să-l atragem la răspundere”, a adăugat Batrîncea.

Moțiunea a fost semnată de 26 de deputați.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).