Marcați
Geografia localităților care au aderat la campania de condamnare a unionismului s-a extins până la 250
Primarii și consilierii locali continuă să semneze declarații de susținere a statalității și de condamnare a propagandei unioniste.

În cele trei săptămâni de când a fost lansată campania de semnare a declarațiilor stataliste, aceasta a cuprins toate cele 32 de raioane ale țării și toate localitățile din Găgăuzia.

În sprijinul statalității au semnat orașe mari precum Briceni, Ocnița, Soroca, Bălți, Anenii Noi, Ștefan Vodă, Ceadîr-Lunga și altele. Mișcarea de apărare a statalității a atras și satele Congaz, Copceac și Costești, considerate cele mai mari din țară.

În ultimele zile, declarații similare au fost semnate în satele Maramonovca, Dominteni, Fântânița și Cotova din raionul Drochia. În sudul țării, în raionul Cahul s-au ridicat în apărarea statului locuitorii satelor Borceag și Alexandru Ioan Cuza. În Cimișlia - aleșii locali din Valea Perjei și Ecaterinovca. În centrul țării, în raionul Călărași, declarații de statalitate au fost semnate în satele Horodiște și Căbăiești.

În toate documentele este exprimat sprijinul pentru statalitate și promovată ideea, potrivit căreia țara trebuie să se dezvolte independent. La fel, autoritățile publice locale condamnă Guvernul și Parlamentul pentru că sprijină tacit activitatea trădătorilor și organizațiilor antistatale, care urmăresc lichidarea Republicii Moldova.


menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).