Marcați
Captură record de droguri în valoare de peste 100 de milioane de lei
Cinci cetățeni turci au fost reținuți de oamenii legii într-o suburbie a Chișinăului, pentru trafic internațional de droguri în proporții deosebit de mari. Drogurile de proveniență afgană erau transportate din Turcia.

Grupul criminal organizat din Turcia a format o filieră de transportare a drogurilor sintetice de pe teritoriul Iranului și Turciei spre Uniunea Europeană trecând prin R. Moldova.

„Activitatea era camuflată sub activitatea aparent legală specializată în transportul internațional de mărfuri. În remorci au fost adaptate locuri speciale de ascundere a heroinei, astfel ca ele să nu fie văzute la scanare”, a declarat Șeful Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari.

Membrii grupării au ascuns în locuri anterior amenajate heroina, dupa care au încărcat camionul cu roșii care urmau să fie vândute.Indivizii au fost reținuți în timp ce descărcau heroina din ascunzișurile camionului, ce nu puteau fi identificate de scanner. În urma perchezițiilor au fost depistate circa 84 kg de heroină.

Dacă vor fi găsiți vinovați, membrii grupării riscă 7-15 ani de închisoare pentru trafic de droguri în cantități deosebit de mari.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).