Marcați
„DoReDoS” va reprezenta Moldova la Eurovision Song Contest 2018
Formația „DoReDoS” va reprezenta Republica Moldova la concursul internațional de muzică „Eurovision Song Contest 2018”, care se va desfășura, în luna mai, în orașul Lisabona, Portugalia. Trupa a fost selectată în urma finalei naționale, care s-a desfășurat sâmbătă seara, 24 februarie.

Trupa a acumulat cel mai mare punctaj atât în urma televotingului, cât și al membrilor juriului. „DoReDoS” va evolua la Eurovision cu piesa „My lucky day” în cea dea doua semifinală, ce va avea loc pe 10 mai, pe locul VII. Finala va avea loc pe 12 mai.

La ediția din anul trecut, formaţia moldovenească SunStroke Project s-a situat pe locul trei la Eurovision, obţinând cel mai bun scor pe care l-a obţinut Moldova vreodată în cei 12 ani de când participă. Salvador Sobral din Portugalia a fost câştigătorul concursului muzical internațional, care s-a desfăşurat la Kiev. În 2005, formaţia Zdob şi Zdub, s-a clasat pe poziţia a şasea, cu „Boonika bate doba”.

Republica Moldova participă la această competiţie muzicală începând cu 2005.

IPN
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).