Marcați
Consilier PSRM în CMC: Sistemul electronic va îmbunătăți situația în transportul public
Îmbunătăţirea situaţiei în domeniul transportului public poate fi făcută doar prin introducerea unui sistem electronic de plată pentru călători. Declarația a fost făcută de consilierul fracţiunii Partidului Socialist a Consiliul municipal Chișinău, Nikita Țurcan.

Potrivit socialistului, “există cinci avantaje ale introducerii unui sistem electronic de plăţi pentru călătorii: comasarea tuturor căilor de transport şi fuzionarea acestora într-un singur sistem; imposibilitatea circulației banilor în cadrul primăriei. Sistemul va fi transparent, vom avea o imagine reală a traficului de pasageri, capacitatea de a urmări transportul va fi una posibilă şi va avea loc economisirea resurselor financiare şi posibilitatea de a investi în parcul de autobuze. ”

Consilierul a reamintit că proiectul privind introducerea unui sistem electronic de plată pentru călătorii a apărut în 2011, dar din cauza conducerii primăriei și a managementului transportului public, proiectul nu a fost implementat.

Nikita Turcan susține că introducerea biletelor electronice în transportul public în Chișinău să fie implementată de la finele lunii septembrie curent, în regim de test.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).