Marcați
Un avion cu 71 de pasageri la bord s-a prăbuşit în apropiere de Moscova. Nu există supravieţuitori. Printre victime se numără şi cetăţeni străini
Un avion de pasageri al companiei ruse Saratov Airlines, cu 71 de persoane la bord, s-a prăbuşit duminică la scurt timp după ce a decolat de pe aeroportul Domodedovo din Moscova, relatează site-urile BBC News şi Russia Today.

Trei cetăţeni străini şi trei copii s-au aflat printre cei 71 de pasageri ai avionului care s-a prăbuşit duminică în Rusia, la scurt timp după ce a decolat de pe aeroportul Domodedovo din Moscova, a anunţat un reprezentant al serviciilor de intervenţie, relatează site-ul agenţiei Tass.

"Potrivit raportului preliminar, trei străini şi trei copii s-au aflat printre pasagerii avionului. Până în prezent, doar două trupuri neînsufleţite şi una dintre cutiile negre ale aeronavei Antonov An-148 au fost recuperate de la locul accidentului", a spus oficialul rus.

Un purtător de cuvânt al autorităţilor din regiunea Orenburg a precizat că unul dintre cetăţenii străini este un elveţian.

Ministrul rus al Transporturilor, Maxim Sokolov, a transmis că identitatea tuturor persoanelor decedate va fi stabilită prin efectuarea unor expertize genetice, care pot dura două-trei luni. Autorităţile au contactat rudele celor care s-au aflat în avionul de pe ruta Moscova-Orsk, fiiind înfiinţată o linie telefonică specială.

Comisia de anchetă a anunţat că nu exclude deocamdată nicio variantă privind cauza prăbuşirii aeronavei: condiţiile meteo, o eroare de pilotaj sau o defecţiune tehnică. Cu toate acestea, nu se înregistrează condiţii meteo extreme în regiune şi compania aeriană Saratov Airlines a precizat că avionul Antonov An-148 nu avea nicio problemă tehnică.

Svetlana Petrenko, purtătorul de cuvânt al comisiei speciale care investighează accidentul, a precizat că piloţii avionului nu au raportat nicio problemă.

"Criminaliştii au început să examineze rămăşiţele avionului, cu ajutorul unor echipamente de ultimă generaţie. Fragmentele de avion şi rămăşiţele omeneşti sunt împrăştiate pe o rază de cel puţin un kilometru", a mai spus Petrenko.

MEDIAFAX
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).