Marcați
Șeful statului: Depopularea țării, una dintre cele mai grave probleme ale Moldovei
Problema depopulării Republicii Moldova a fost discutată de Președintele Igor Dodon în cadrul unei întrevederi cu reprezentanții Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, Organizației Internaționale pentru Migrație, Oficiului Băncii Mondiale în Moldova, Organizației Mondiale a Sănătății, Organizației Internaționale a Muncii, Agenției Națiunilor Unite pentru drepturile și sănătatea reproductivă.

Șeful statului a menționat că depopularea, dar și alte multiple probleme de natură demografică sunt printre cele mai grave cu care se confruntă la momentul de față Republica Moldova.

”Peste 40% din populația activă a țării este plecată peste hotare. Cele mai multe persoane care au părăsit țara fac parte din grupul de vîrstă 25-29 de ani. Motivele plecării sunt diverse. În anii de independență Republica Moldova a pierdut practic 1 mln. din populația țării”, a declarat Igor Dodon.

În acest context, șeful statului a anunțat că este planificată organizarea în luna martie curent, sub egida Președintelui țării, a unui eveniment de amploare axat pe subiectele menționate.

Igor Dodon a solicitat suportul structurilor internaționale în vederea organizării și desfășurării acestui eveniment, cu atragerea experților naționali și internaționali, factorilor de opinie din țară și de peste hotare, atît pentru a sensibiliza societatea moldovenească, precum și pentru a discuta și identifica de comun soluții de depășire a situației create.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).