Marcați
Haos în Paris. Ninsoarea masivă din ultimele zile a dus la închiderea temporară a Turnului Eiffel şi a creat blocaje în trafic
Căderile masive de zăpadă au provocat blocaje de trafic în Paris, mai mulţi operatori feroviari au anunţat că trenurile vor avea întârzieri, iar capitala franceză şi zonele din proximitatea sa se afla sub incidenţa codului roşu de ninsoare, informează site-ul postului France 24.

Meteorologii francezi au precizat că temperaturile au coborât până la minus zece grade în noaptea de miercuri spre joi.

Ninsorile au provocat haos în capitala franceză. În Paris s-au înregistrat peste 700 de kilometri de ambuteiaje, iar transportul în comun nu a funcţionat în perioada orelor de vârf. Toate autobuzele care deserveau Parisul şi suburbiile sale au fost retrase de pe traseu cu ore bune înainte de sfârşitul programului De asemenea, autorităţile au decis ca Turnul Eiffel să fie închis în această perioadă. Meteorologii au avertizat că vremea nu se va schimba nici în zilele următoare şi au emis coduri roşii sau portocalii în mai multe regiuni din proximitatea Parisului.

Operatorul feroviar SNCF a anunţat că viteza trenurilor de mare viteză TGV va fi redusă semnificativ, din cauza condiţiilor meteorologice.

Autotităţile au amenajat zeci de spaţii pentru persoanele fără adăpost.

În plus, în Paris a fost interzis accesul autovehiculelor care depăşesc greutatea de 7.5 tone.

Potrivit serviciului meteorologic Meteo France, stratul de zăpadă din Paris a ajuns la cel mai mare nivel din 1987 până în prezent.

MEDIAFAX
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).