Marcați
Satul de baștină a Președintelui Igor Dodon, a semnat o declarație de sprijin a statalității moldovenești
Opt din cei treisprezece consilieri locali din satul Sadova, au semnat o declarație de sprijin a statalității moldovenești. Anunțul a fost făcut de Președintele Igor Dodon, într-o postare pe facebook. În opinia lui Dodon, moldovenii sunt răbdători, dar totul are o limită, fiindcă cei obraznici nu știu de bun simț. În ultimele zile, unioniștii sponsorizați și îndemnați de unii ideologi imperialiști de aici sau de peste Prut au trecut această limită, a menționat șeful statului.

”Campania lor antinațională, prin care un șir de consilieri din primării au semnat declarații de lichidare a statului, e o dovadă că s-a îngroșat gluma cu unionismul. Aceasta e deja acțiune anticonstituțională vădită. Și dosarele penale își vor găsi „eroii”, inevitabil, la timpul potrivit”, a scris Igor Dodon.

Potrivit Președintelui țării, cei cîțiva consilieri care au semnat pentru dispariția Republicii Moldova au stimulat, fără să vrea, o reacție majoră de răspuns în rîndul cetățenilor noștri.

”Ei ne-au determinat să ne afirmăm o dată în plus atașamentul nostru profund pentru țara natală – Republica Moldova. Numeroși lideri din satele și raioanele țării îmi sună și îmi spun că sunt gata să semneze declarații prin care sprijină cu încredere statalitatea Republicii Moldova. Sunt sigur că o asemenea poziție patriotică o împărtășesc majoritatea absolută a aleșilor locali. Și sunt mîndru că prima localitate în care majoritatea consilierilor (8 din 13) au semnat o declarație de sprijin a statalității moldovenești este Sadova, satul meu natal. Vă mulțumesc, dragi consăteni”, a menționat Dodon.

Șeful statului și-a exprimat încrederea că și alte localități vor semna declarații similare, prin care să demonstreze că avem țara noastră, avem casa noastră și știm să fim patrioți adevărați atunci cînd este amenințată direct statalitatea și identitatea noastră.

”Nu vrem ceartă cu nimeni și nu-i dorim rău nimănui. Dar nici acțiuni perfide și atentate la statalitatea patriei noastre nu vom tolera. Isteria anului 2018 va trece și va rămîne în trecut, iar Republica Moldova va dăinui, va avea un mare viitor, în ciuda celor care ne vor dispariția. Moldova are viitor!”, a conchis Preeșdintele.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).