Marcați
Șeful statului inițiază legalizarea Drapelului istoric al Moldovei în calitate de simbol public național
Cu prilejul lansării oficiale a „Anului Ștefan cel Mare și Sfînt, Domnitor al Moldovei”, Președintele Igor Dodon aduce la cunoștință o nouă inițiativă legislativă promoldovenească, pe care urmează să o înaintez Parlamentului.

Astfel, proiectul de lege a fost pregătit în vederea legalizării Drapelului istoric al Moldovei în calitate de simbol public național. Totodată, Drapelul de Stat rămîne intact și își păstrează semnificația de bază – Drapel oficial al Republicii Moldova.

”Consider că drapelul istoric reprezintă una dintre emblemele fundamentale ale statalității noastre, simbolizînd continuitatea, pe care o moștenim, de cîteva secole, de la Țara Moldovei. Acest drapel va oferi un caracter mult mai solid simbolisticii naționale.

Simbolurile istorice, inclusiv drapelul istoric, sînt oficializate în Republica Estonia, Republica Lituania, Ucraina, Federația Rusă, Republica Finlanda, Regatul Norvegiei etc. 66 de țări au legiferat embleme naționale oficiale complementare.

Vreau să cred că majoritatea deputaților vor susține ideea de a aproba drapelul din timpurile lui Ștefan cel Mare drept simbol suplimentar al Moldovei contemporane. Fie ca trecutul glorios al Moldovei să ne călăuzească spre un viitor demn”, a menționat Igor Dodon într-o postare pe facebook.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).