Marcați
Antreprenori din Moldova și Belarus, reuniți la un forum de afaceri
Consolidarea și dezvoltarea parteneriatului de afaceri. Acesta este scopul unui grup de antreprenori, care a sosit în țara noastră din regiunile Minsk și Gomel, Belarus. Schimbul de oferte a devenit posibil în cadrul unui forum de afaceri care s-a desfășurat în Capitală.

Oaspeții din Belarus reprezintă, sectorul industrial, companii din metalurgie și prelucrarea lemnului. Ei speră să găsească în țara noastră parteneri pentru livrarea producției și nu exclud înființarea unor companii mixte.

”Lucrăm cu Republica Moldova de mai mulți ani. Asigurăm Calea Ferată din Moldova cu producția noastră, care este solicitată aici. Este vorba de securitatea trenurilor și așa mai departe. De aceea, venim în fiecare an în republica voastră, avem întrevederi cu administrația Căii Ferate și nu numai. Mai sunt o serie de companii interesate de producția noastră”, spune Alexandr Pașkeev.

”Acum câteva minute am discutat cu reprezentanții unei companii din Moldova care produce construcții metalice. Ne interesează să cumpărăm de la voi caroseria unui vagon de pasageri. Reprezentantul acestei companii ne-a promis că va examina, va proiecta, conform schițelor noastre. Este posibil să facă pentru noi și vom cumpăra de la voi această producție”, a menționat Vitalie Tolkaciov.

Participanții la forum au mai spus că la consolidarea cooperării comercial-economice contribuie întrevederile la nivel oficial.
”Bineînțeles că există un efect benefic. Noi vedem asta. Schimburile comerciale cresc și se păstrează dinamica pozitivă. Respectiv, putem face concluzia că că întâlnirile la cel mai înalt nivel, la nivelul președinților, are un efect pozitiv asupra dezvoltării relațiilor comercial-economice dintre țările noastre”, susține un antrerpenor.

În 2017, volumul schimburilor comerciale dintre Moldova și Belarus a crescut cu 10 la sută. Amintim că vizita președintelui Igor Dodon în Belarus a avut loc la mijlocul verii trecute, la invitația liderului de la Minsk, Alexandr Lukașenko. Cei doi șefi de stat au analizat un spectru larg de probleme din domeniile economic și social-umanitar. La finele vizitei, ei au anunțat despre inaugurarea unei noi etape în relațiile bilaterale.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).