Marcați
Dodon: Economia Moldovei are nevoie de investiții și din Occident, și din Răsărit
Președintele Igor Dodon a participat la recepția diplomatică organizată cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Șeful statului le-a mulțumit ambasadorilor pentru nobila misiune pe care o înfăptuiesc și pentru eforturile depuse zi de zi în vederea dezvoltării și aprofundării prieteniei și a parteneriatului constructiv dintre statele noastre.

Dodon a vorbit despre obiectivele ce stau în fața țării noastre pentru anul curent, atît în politica externă, cît și în cea internă, menționând că Moldova trebuie să aibă relații bune și în Est și în Vest.

”Păstrarea independenței și neutralității Republicii Moldova constituie obiectivul major pe care mi l-am propus deținînd funcția de Președinte al țării. Astăzi, încearcă să se impună fățiș forțe care neagă principiul însuși al independenței Republicii Moldova și care luptă pentru înghițirea țării noastre de către statul vecin. Astfel, pentru a nu admite lichidarea statului Republica Moldova, sarcina noastră principală este să unim toate forțele patriotice ale societății”, a declarat Igor Dodon.

Președintele țării a menționat că a doua sarcină ca importanță este menținerea statutului de neutralitate al țării care este consfințit în Constituție.

”Sîntem o țară mică și nu putem să ne permitem să ne aliem cu cineva împotriva cuiva. Important este să păstrăm relațiile de prietenie, de parteneriat, atît cu Vestul, cît și cu Estul. Putem să încheiem acorduri avantajoase pentru noi în domeniile economiei, culturii, științei, dar nu putem să aderăm la blocuri militaro-politice. Pentru mine, la fel ca pentru majoritatea cetățenilor țării noastre, este inacceptabilă activitatea oficiului NATO pe teritoriul Republicii Moldova. Economia Moldovei are nevoie de investiții și din Occident, și din Răsărit. Scopul care mi l-am propus este revenirea cetățenilor noștri care locuiesc în străinătate”, a mai spus șeful statului.

Igor Dodon a subliniat că pentru Moldova este esențială cooperarea cu Uniunea Economică Eurasiatică, totodată fiind păstrat parteneriatul reciproc avantajos cu Uniunea Europeană.

”Sper foarte mult că în timpul apropiat, după punerea la punct a detaliilor tehnice, Moldova va obține statutul de observator în Uniunea Economică Eurasiatică.
Este foarte important ca Republica Moldova să-și mențină calitatea de membru al Comunității Statelor Independente, care joacă un mare rol pentru economia țării noastre și pentru raporturile ei internaționale. O însemnătate deosebită pentru Moldova o are participarea sa cu drepturi de membru la Zona de liber schimb între țările CSI, care le permite agenților economici din țara noastră accesul liber la piețele țărilor Comunității. Pentru mine sînt categoric inacceptabile inițiativele populiste ale unor politicieni iresponsabili privind ieșirea din CSI”, a conchis Igor Dodon.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).