Marcați
Descinderi în Chișinău și Edineț într-un dosar de spălare a banilor şi evaziunii fiscale
Procurorii PCCOCS, în cooperare cu ofițerii Serviciului Spălare a Banilor a Centrului Național Anticorupție, efectuează 35 de percheziții în Chișinău și Edineț.

Potrivit procurorilor, a fost documentata o grupare criminala organizată specializată în legalizarea mijloacelor financiare obţinute din activitatea de comercializarea produselor agricole şi evaziune fiscală a unor persoane fizice şi juridice autohtone.

Intr-un comunicat de presa al PCCOCS se arata ca pe parcursul anului 2017, grupul criminal constituit, prin intermediul a trei companii autohtone, precum şi a şapte persoane fizice interpuse, au creat o schemă de spălare de bani proveniţi din evaziune fiscală prin care au prejudiciat bugetul de stat cu suma de peste 10 mln. lei, prejudiciul adus bugetului de stat prin neachitarea taxelor şi impozitelor.

În acest sens, gruparea se specializa pe falsificarea documentelor de evidenţă primară care erau incluse în dările de seamă a agenţilor economici pe care îi dirijau, ţinerea evidenţei contabile duble, precum şi lichefierea mijloacelor băneşti transferate ca „plată” pentru marfa livrată fictiv.

În cadrul grupării fiecare membru avea un rol bine determinat, ca ţinerea evidenţei contabile oficiale şi duble, falsificarea documentelor de evidenţă primară, curieratul, lichefierea mijloacelor financiare prin intermediul instituţiilor financiare rezidente, inclusiv prin utilizarea prestatorilor serviciilor de plată electronică şi monedă virtuală, reprezentarea membrilor grupării în relaţiile cu organele de control, coordonarea activităţii grupării pe diferite segmente.

Pe caz au fost reţinute mai multe persoane, care sunt bănuite de comiterea evaziunii fiscale şi spălării banilor în proporţii deosebit de mari. De menţionat că, din cadrul grupării făceau parte inclusiv persoane anterior inculpate sau condamnate pentru infracţiuni economice evaziune fiscală, contrabandă, dar şi altele.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).