Marcați
Granturile externe vor reprezenta 7,7% din veniturile bugetului de stat pe 2018
Intrările de grant în bugetul de stat al Republicii Moldova pentru anul curent vor reprezenta 2,83 mlrd lei, ceea ce în raport cu veniturile totale constituie 7,7%.

Sumă respectivă include granturi pentru susţinerea bugetului în sumă de 2,19 mlrd lei și granturi pentru finanțarea proiectelor din surse externe – 640,8 mln lei.

Granturile de la guvernele altor state reprezintă 2%, 98% fiind oferite de organizații internaționale. Principalul donator în 2018 este Comisia Europeană, care va oferi granturi în sumă de 2,46 mld lei (echivalentul a 118,2 mln euro), ceea ce constituie 86,9% din totalul intrărilor de granturi externe.

89% din volumul granturilor din partea Comisiei Europene vor fi destinate pentru susținerea bugetului. Banii vor fi direcționat pentru realizarea reformelor din sectorul energetic, din sectorul educației vocaționale, pentru reforma poliției, precum și pentru implementarea Acordului de Liber Schimb Aprofundat și Comprehensiv, semnat de Republica Moldova și UE pentru liberalizarea în continuare a comerțului și menținerea stabilității macrofinanciare.

IPN
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).