Marcați
Masive alunecări de teren în California: Eforturi intense de căutare a supravieţuitorilor
Sunt în plină desfăşurare operaţiuni de salvare în statul american California, lovit de alunecări de teren catastrofale, generate de precipitaţii abundente, relatează BBC.

Bilanţul provizoriu se menţine la 13 decese, dar autorităţile se tem că numărul morţilor va creşte. Alte aproape 200 de persoane au fost internate în spitale, dintre care unele se află în stare critică.

Zeci de supravieţuitori au fost salvaţi. Cu ajutorul câinilor de urmă, o adolescentă de 14 ani a fost găsită în viață la Montecito, potrivit Los Angeles Times.

La Santa Barbara, şuvoaiele de noroi au acoperit drumuri şi au invadat locuinţe. 300 de persoane sunt complet izolate la Romero Canyon. Mii de localnici au fugit din calea potopului. Numeroase drumuri au fost închise.

Poliția a descris scena ca una de pe fronturile Primului Război Mondial.

În ultima lună, litoralul pitoresc al Californiei era devastat de incendii care au mistuit vegetația, favorizând acum inundarea zonei.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).