Marcați
CUTREMUR de 7,6 magnitudine în Marea Caraibilor, resimţit în Honduras, Mexic şi Belize. A fost emisă alertă de TSUNAMI
Un cutremur cu magnitudinea 7,6 s-a produs marţi seară în Marea Caraibilor, în largul coastelor Hondurasului, anunţă Institutul american de geofizică (USGS). Centrul de Avertizare pentru Tsunami din Pacific a emis o alertă de tsunami pe o rază de 1.000 de kilometri în jurul epicentrului seismului, informează Reuters.

Cutremurul a fost resimţit puternic în Tegucigalpa, capitala statului Honduras, la aproximativ 519 km, dar şi în statul mexican Quintana Roo. Deocamdată, nu au fost înregistrate victime sau daune materiale semnificative.

Centrul de avertizare pentru tsunami din Pacific a a emis alerte pentru Puerto Rico şi Insulele Virgine Americane şi a avertizat că valurile pot atinge peste un metru înălţime.

Seismul s-a produs miercuri la ora 02.51 GMT (04.51, ora României) la o adâncime de zece kilometri. Epicentrul acestuia a fost localizat la 44 de kilometri de Insula Great Swan.

În Honduras, pompierii au anunţat că unii locuitori au fugit din case după ce au simţit cutremurul.

"Avem rapoarte că a fost resimţit în majoritatea ţării, dar nu avem raportate pagube", a declarat Lizandro Rosales, directorul comisiei de urgenţe din Honduras.

Seismul a fost resimţit şi în capitala Belize, dar nu au fost întregistrate victime sau pagube majore.

Ministrul din Belize responsabil de gestionarea situaţiilor de urgenţă, Edmond Castro, le-a transmis, la radio locuitorilor care trăiesc în zonele de coastă şi pe insule, să se se pregătească pentru valuri potenţial periculoase.

MEDIAFAX
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).