Marcați
Administraţia Donald Trump vrea ca imigranţii din El Salvador să părăsească SUA în 18 luni
Peste 200.000 de persoane provenite din El Salvador sunt obligate să părăsească Statele Unite în următoarele 18 luni, sau să îşi schimbe statutul de imiranţi, a anunţat, luni, Departamentul pentru Securitate Internă (DHS) al SUA, informează site-ul cotidianului The Guardian.

Anunţul a fost făcut în pofida eforturilor făcute de către reprezentanţii imigranţilor şi de Guvernul din El Salvador de a convinge Administraţia Donald Trump să continue să ofere imigranţilor Statutul Temporar Protejat (TPS), care îi proteja pe aceştia de deportare, încă din 2001.

"Sunt americani în tot, mai puţin în acte. Acum, Administraţia Trump încearcă să îi trimită înapoi într-o ţară scufundată în corupţie, violenţă şi guvernare slabă", a declarat Frank Sharry, director executiv al grupului America’s Voice Education Fund.

El Salvador este a patra ţară de luna aceasta care pierde protecţia programului TPS.

TPS este un program apărut în anul 1990 care ajută persoanele imigrante din ţări aflate sub conflict, sau care au suferit dezastre naturale, să nu fie deportate din Statele Unite.

Departamentul pentru Securitate Internă a argumentat că decizia de a retrage statutule protecţie a fost luată deoarece El Salvador nu se mai află în aceleaşi condiţii ca înainte. Deşi statul a reuşit să repare o mare parte din pagubele provocate în urma cutremurului din 2001, în prezent înfruntă probleme economice.

MEDIAFAX
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).