Marcați
Un concept de dezvoltare al țării pentru următorii ani, prezentat în scurt timp de Igor Dodon
Președintele Igor Dodon va propune în scurt timp cu concept de dezvoltare a Republicii Moldova pentru următorii ani. Declarația a fost făcută de către șeful statului în cadrul unui interviu acordat pentru postul public de televiziune Moldova 1.

„Vine timpul când forțele politice trebuie să lase într-o parte lupta geopolitică. Unii vor în Europa, alții vor mai aproape de Federația Rusă, unii vor unirea cu România, alții – cu Rusia. A venit timpul să ne gândim la Moldova. Pe noi ne divizează multe lucruri, dar ne unește pe toți un singur lucru important: ne iubim Patria noastră, Republica Moldova”, a spus președintele.

Șeful statului crede că este important ca Moldova să preia practicile cele mai bune, atât ale Uniunii Europene, cât și ale Federației Ruse. „În pofida faptului că va fi un an dificil, este un an electoral, eu sper foarte mult că, cel puțin la sfârșitul anului 2018, vor fi făcute compromisuri politice și va fi creat un Guvern nu pro-european, nu pro-rus, dar pro-Republica Moldova. Eu pentru aceasta voi lupta”, a afirmat președintele.

Potrivit lui, dacă lucrurile nu se vor schimba, Republica Moldova va deveni o țară depopulată. „Noi am pierdut un milion și jumătate de cetățeni în decurs de 25 de ani, o treime din populație. Aceste lucruri trebuie schimbate cardinal, iar pentru a schimba este nevoie de un consens la nivel politic”, a declarat Igor Dodon.

IPN
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).