Marcați
Batrîncea: Guvernul încearcă să numească ilegal miniștri
Declarația a fost făcută de deputatul PSRM în cadrul ședinței de astăzi a parlamentului.

Potrivit lui Vlad Batrîncea, Guvernul intenționează să înlocuiască mai mult de jumătate din miniștri fără a se consulta cu Parlamentul și fără aprobarea candidaților propuși.

”Într-o republică, care pretindeți că este parlamentară, organul legislativ este abilitat să aprobe programul și componența guvernului. Aceste lucruri se fac din nou în oficiul unui partid, iar prim-ministrul nu consideră necesar să se prezinte în parlament măcar la sfârșitul sesiunii”, a menționat Batrîncea.

Socialistul i-a reamintit, de asemenea, lui Andrian Candu că acesta a promis personal prezența primului ministru, Pavel Filip la ședința legislativului și a îndemnat speakerul să-și respecte promisiunile.

Amintim că astăzi, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat decretele privind demisia a șase membri ai guvernului, dar a refuzat să aprobe noi candidaturi, inclusiv cea alui Iurie Leancă și Chiril Gaburici.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).