Marcați
PSRM cere Președintelui să blocheze promulgarea legii care interzice așa-numita „propagandă rusă”
Partidul Socialiștilor își exprimă indignarea față de dorința Partidului Democrat din Moldova (PDM) și a grupului parlamentar Popular European din Moldova de a adopta legea care interzice așa-numita „propagandă rusă”.

Socialiștii consideră că încercarea de a interzice difuzarea programelor informative ale posturilor TV rusești reprezintă o nouă provocare împotriva Federației Ruse.

„Este o tentativă agresivă asupra libertății de exprimare și a dreptului constituțional al cetățenilor de a primi informații. Subliniem că această provocare este îndreptată în primul rând împotriva cetățenilor Republicii Moldova, care vor fi lipsiți de posibilitatea de a primi informații. Această acțiune este îndreptată împotriva eforturilor Președintelui RM de a normaliza relațiile cu Federația Rusă, împotriva a sute de mii de migranți care lucrează în Rusia, împotriva agrarienilor moldoveni care furnizează produse pe piața rusă. Mai mult, această acțiune este îndreptată împotriva statalității Republicii Moldova în ansamblu, deoarece va afecta negativ procesul de reglementare a problemei transnistrene. Interzicerea programelor de televiziune rusești nu va soluționa nici o problemă cu care se confruntă Moldova și cetățenii săi”, se spune în comunicatul formațiunii.

Potrivit PSRM, democrația implică posibilitatea alegerii libere pentru fiecare cetățean a unui sistem de valori și surse de primire a informației.

„Restricțiile privind libertatea de exprimare sub presiune externă sunt caracteristice democrației coloniale, imitative, pentru statele aflate sub guvernare externă. O astfel de cale nu este acceptabilă pentru un stat de drept, suveran, independent, democratic, așa cum vrem să vedem Republica Moldova. PSRM declară că se va împotrivi inițiativei PDM și PPE de a interzice difuzarea programelor TV rusești prin toate metodele legale. Apelăm la Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, cu o cerere de a bloca promulgarea acestei legi în caz dacă aceasta va fi adoptată de majoritatea parlamentară”, se mai spune în comunicat.

Amintim că Partidul Democrat urmează să propună introducerea pe ordinea de zi a şedinţei Parlamentului, din această saptămână, a proiectului de lege privind modificarea Codului Audiovizualului.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).