Marcați
Germanii îl consideră pe Trump o problemă mai serioasă decât Rusia, Coreea de Nord ori Turcia
Germanii sunt de părere că preşedintele american Donald Trump reprezintă o problemă mai serioasă pentru politica externă a Berlinului decât liderii autoritari din Coreea de Nord, Rusia ori Turcia, potrivit unui sondaj de opinie realizat de Fundaţia Koerber, informează agenţia Reuters.

În fruntea listei privind provocările la adresa politicii externe a Berlinului s-au clasat refugiaţii, cu 26% din respondenţi declarându-se îngrijoraţi în legătură cu capacitatea Germaniei de a face faţă fluxului de azilanţi.

Relaţiile dintre Administraţia SUA, condusă de Donald Trump, şi Germania au ocupat locul al doilea în topul preocupărilor, cu 19% dintre respondenţi fiind de părere că acestea reprezintă o provocare majoră, în timp ce relaţiile cu Turcia au fost indicate de 17% din participanţii la sondaj, criza nord-coreeană de 10%, iar relaţiile cu Rusia de 8%.

De la preluarea puterii, Donald Trump a îngrijorat opinia publică din Germania prin retragerea SUA din Pactul climatic de la Paris, refuzul de a certifica acordul nuclear cu Iranul, criticarea surplusului comercial german şi cererile de sporire a contribuţiilor financiare către NATO.

Sondajul a fost realizat în cursul lunii octombrie pe un eşantion de 1.005 cetăţeni germani cu drept de vot.

MEDIAFAX
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).