Marcați
Justiţia din Spania a refuzat eliberarea pe cauţiune a vicepremierului demis Orio Junqueras
Curtea Supremă a Spaniei a refuzat eliberarea pe cauţiune a fostului vicepremier al Cataloniei, Orio Junqueras, şi a altor trei susţinători ai mişcării separatiste, care sunt acuzaţi de rebeliune, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

Alţi şase membri ai Cabinetului din Catalonia, reţinuţi în legătura cu participarea lor la acte de rebeliune şi declararea ilegală a independenţei de către guvern regional demis, au fost eliberaţi pe cauţiune, în valoare de 100.000 de euro.

Regiunea spaniolă Catalonia a organizat pe 1 octombrie un referendum în urma căruia şi-a declarat independenţa, însă acţiunea a fost considerată drept una neconstituţională de justiţia spaniolă, astfel că Guvernul de la Madrid a preluat controlul regiunii.

Oriol Junqueras, alături de fostul lider catalan Carles Puigdemont, a fost inclus pe listele electorale pentru alegerile regionale anticipate din Catalonia care vor avea loc pe data de 21 decembrie.

Curtea Supremă a mai refuzat eliberarea pe cauţiune a unui membru al Cabinetului din Catalonia, Junqueras Forn şi a doi lideri ai grupurilor civile Asamblea Nacional Catalana (ANC) şi Omnium Cultural, Jordi Sanchez şi Jordi Cuixart.

Judecătorul spaniol care a luat această hotărâre a declarat că, deşi consideră că nu există riscul ca acuzaţii să părăsească ţara, nu exclude posibilitarea repetării infracţiunilor.

Campania electorală începe marţi, 5 decembrie, iar cel mai recent sondaj a arătat că aproape trei sferturi din catalani nu susţin independenţa regiunii.

MEDIAFAX
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).