Marcați
SUA şi Coreea de Sud desfăşoară cel mai mare exerciţiu militar comun în Peninsula Coreea
Coreea de Sud şi Statele Unite au început, luni, cel mai mare exerciţiu militar aerian comun, la doar o săptămână după ce regimul de la Phenian a anunţat că a testat o nouă rachetă balistică intercontinentală care ar avea capacitatea să lovească întreg teritoriul SUA, relatează agenţia Yonhap.

Exerciţiul, ce poartă denumirea de Vigilant ACE, se va încheia vineri. La acesta vor participa peste 230 de aeronave militare, printre care şi şase avioane de luptă F-22 Raptor. Această desfăşurare de forţe vine la o săptămână după ce Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă balistică intercontinentală şi a anunţat că şi-a ”completat” forţa nucleară.

Potrivit Ministerului Apărării din Coreea de Sud, la exerciţiu participă peste 230 de avioane de luptă, inclusiv şase aeronave F-22 Raptors şi saşe aeronave F-35, dar şi peste 12.000 de militari.

”Obiectivul acestuia este de a creşte capacităţile de operare dintre Coreea de Sud şi Statele Unite, indiferent de condiţiile meteorologice”, se arată într-un comunicat al Ministerului sud-coreean al Apărării.

Exerciţiul se va desfăşura sub mai multe scenarii de război şi va cuprinde inclusiv o simulare a unui atac asupra bazelor nucleare nord-coreene.

”Exerciţiul aerian are scopul de a îmbunătăţi interoperabilitatea dintre forţele SUA şi sud-coreene şi pentru a creşte eficacitatea în luptă”, a precizat un reprezentant al Forţelor Aeriene americane.

MEDIAFAX
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).