Marcați
Alexandru Fleaș și Oleg Poiată, demiși din funcții de Silvia Radu
Șefului Direcției generale transport public și căi de comunicație, Oleg Poiată și șefului Direcției educație, tineret și sport, Alexandru Fleaș, au fost demiși din funcții. O dispoziție în acest sens a fost semnată de primarul interimar Silvia Radu. Potrivit primarului interimar, cei doi nu și-au îndeplinit obligațiile de serviciu.

Potrivit unui comunicat al Primăriei, Silvia Radu a luat decizia retragerii din funcție a lui Oleg Poiată după o analiză detaliată a activității acestuia. În urma analizei, s-a constat un management defectuos care aduce prejudicii întregii administrații. Direcția nu a încheiat până la această oră un contract pentru întreținerea drumurilor publice, pentru anul 2018. De asemenea, s-a mai constat că subdiviziunea nu a dus la îndeplinire obligațiile care îi reveneau: marcarea drumurilor, semnalizarea corectă a acestora, nu s-au făcut pregătirile corespunzătoare pentru sezonul de iarnă, nu s-au luat măsuri în privința reparării drumurilor grav avariate, s-au atestat grave nereguli în privința gestiunii transportului public.

În cazul șefului Direcției educație, tineret și sport, Alexandru Fleaș, s-a constat, de asemenea, un management defectuos al sistemului de învățământ din municipiul Chișinău.

Cazurile din ultima perioadă, în special neregulile apărute în procesul de alimentație a copiilor de la Grădinița nr. 157, precum și neregulile apărute în sistemul de învățământ de la Liceul "M. Eminescu", sunt elemente de o gravitate deosebită.

S-a stabilit că deși lucrările de reparație efectuate la acest liceu nu au fost bine făcute, a fost efectuată plata acestora în mod nejustificat. Pentru plata nejustificată a unor astfel de lucrări, pentru cheltuirea iresponsabilă a banului public, primarul general va depune un denunț penal, pentru ca autoritățile în drept să verifice dacă s-a comis o faptă penală sau nu.

Astfel, conducerea Direcției generale transport public și căi de comunicaţie va fi asigurată de Vitalie Butucel, șef-adjunct al subdiviziunii, iar administrarea Directiei generale educatie, tineret și sport va fi preluată de către Viorica Negrei.

Primăria anunţă că pentru ambele posturi va fi organizat în scurt timp concurs public.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).