Marcați
Vladimir Putin se pronunţă în favoarea unui stat palestinian suveran cu capitala la Ierusalimul de Est
Preşedintele rus Vladimir Putin se declară în favoarea întemeierii unui stat palestinian suveran cu capitala la Ierusalimul de Est şi l-a felicitat pe omologul său de la Ramallah, Mahmoud Abbas, cu ocazia Zilei internaţionale a solidarităţii cu poporul palestinian, relatează agenţia Tass.

Israelul consideră oraşul Ierusalim drept capitala sa "unică şi indivizibilă", dar partea de est a oraşului este revendicată de Autoritatea Palestiniană, care speră să obţină un acord pentru crearea unui stat palestinian cu capitala în Ierusalimul de Est. Toate ambasadele ţărilor în Israel sunt în Tel Aviv.

"Rusia, în calitate de membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU şi al Cvartetul pentru Orientul Mijlociu, sprijină realizarea dreptului legitim al palestinienilor la autodeterminare. Suntem în favoarea unei soluţii cuprinzătoare şi echitabile în Orientul Mijlociu pe baze juridice internaţionale solide, incluzând rezoluţiile relevante ale Consiliului de Securitate al ONU şi a Iniţiativei Arabe a Păcii. Ar trebui să conducă la încheierea ocupaţiei israeliene a teritoriilor arabe care a început în 1967 şi la crearea unui stat palestinian independent cu capitala la Ierusalimul de Est", se anunţă în mesajul preşedintelui Rusiei.

Liderul de la Moscova şi-a reafirmat dorinţa de a dezvolta legăturile economice între Rusia şi palestinieni.

MEDIAFAX
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).