Marcați
PSRM va iniția o anchetă parlamentară pe marginea tuturor cazurilor de deportări ilegale ale cetățenilor Federației Ruse
Partidul Socialiștilor își exprimă indignarea față de o altă provocare absurdă a autorităților moldovenești – deportarea nejustificată din Republica Moldova a jurnalistului și regizorului, Alexsei Samolyotov, venit la Chișinău la invitația Clubului Media Internațional Format-A3, precum și a producătorului Marina Safronova .

”Întâlnirea de creație cu Alexei Samolyotov nu are nimic de-a face cu “propaganda rusă”, care sperie regimul de la guvernare din Moldova – regizorul este departe de politică. La Chișinău trebuia să aibă loc un dialog profesional al jurnaliștilor și al regizorilor de film documentar cu tema “Cosmosul și filmul: viața cu regulile sale”.
Partidul Socialiștilor consideră deportarea de astăzi a jurnaliștilor de televiziune din Rusia drept un alt act ostil împotriva partenerului nostru strategic, Federația Rusă, cât și împotriva întregului popor moldovenesc. Prin încercarea de a crea discordie între popoarele noastre frățești, regimul Plahotniuc încearcă să mulțumească donatorilor occidentali și să-și întărească puterea criminală”, se menționează într-un comunicat al formațiunii.

Partidul Socialiștilor reamintește că Republica Moldova este membră a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei și a altor organizații internaționale. Acțiunile radicale ale majorității de la guvernare, care încalcă cerințele documentelor internaționale privind mass-media și drepturile omului, provoacă nedumerire și teamă.

În context, socialiștii intenționează să inițieze o anchetă parlamentară pe marginea tuturor cazurilor de deportări ilegale ale cetățenilor Federației Ruse în ultimele luni.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).