Marcați
Doi jurnaliști ruși nu au fost lăsați să intre în Moldova
Producătorului VGTRK Marina Safronova și jurnalistul postului de televiziune „Zvezda” Alexei Samolyotov nu au fost lăsați să intre pe în Republica Moldova. Cei doi jurnaliști au fost reținuți pe Aeroportul din Chișinău în timpul controlului pașapoartelor, fără a le fi explicate cauzele.

"Am venit împreună cu colegul meu, producătorul Marina Safronova, cu care am realizat un documentar despre cosmonautică în urmă cu șapte ani, la prietenii noștri, ca să le arătăm filmul nostru. Stăm la Aeroport, nu ne-a fost permisă intrarea în țară", a declarat Samolyotov pentru site-ul "Zvezda".

"Două ore ne-au tot tergiversate procedura cu controlul pașapoartelor, ne-au întors înapoi, conducîndu-ne într-o "zonă curată ". Nu putem bea nici măcar cafea, totul este închis, iar noi sîntem fără documente, ceea ce este cel mai important lucru", a mai spus jurnalistul.

Din declarațiile lui Safronova și Samoletov, cei doi urmau să participe la ecranizarea propriului film documentar, „Bătălia pentru Salyut”, peliculă dedicată stării de urgență de la stația orbitară Salyut-7 în 1985.

Nu este prima dată când autoritățile de la Chișinău nu au permis reprezentaților mass-mediei rusești să intre în Moldova.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).