Marcați
PL a prejudiciat bugetul municipal cu miliarde lei
Partidul Liberal a prejudiciat bugetul municipiului Chișinău cu miliarde de lei, în cei 10 ani de aflare a lui Dorin Chirtoacă la cârma Primăriei. Declarația a fost făcută în Parlament de către deputatul PSRM Grigore Novac. Acesta a adus mai multe exemple de implicare a exponenților PL în scheme dubioase în Capitală. Socialistul a reacționat în acest mod la o solicitare a liberalilor privind restituirea celor nouă milioane de lei, cheltuite pentru organizarea referendumului de demitere a primarului general.

Fracțiunea Partidului Liberal a abordat în Parlament subiectul referendumului de demitere a lui Dorin Chirtoacă, organizat în data de 19 noiembrie. Alina Zotea le-a mulțumit alegătorilor pentru că nu s-au prezentat la vot și a cerut ca fondurile alocate pentru desfășurarea plebiscitului să fie restituite bugetului de stat.

”Cei care au organizat acest referendum ilegal, să întoarcă în buget 9 milioane de lei, iar membrilor care se află în acest consiliu municipal, să-și dea demisia”, a declarat deputata PL, Alina Zotea.

În replică, socialiștii au declarat că referendumul a fost un exercițiu democratic, ce le-a oferit locuitorilor capitalei posibilitatea să se expună asupra problemelor din Capitală. Deputatul PSRM Grigore Novac i-a îndemnat pe liberali să returneze în bugetul municipiului miliardele de lei, care au fost ratate în urma activității ineficiente a membrilor PL.

”Conform rapoartelor Curții de Conturi, anual, Primăria municipiului Chișinău are încălcări de circa 300 de milioane de lei. La fel, conform raportului Centrului Național Anticorupție, Primăria municipiului Chișinău se află în topul celor mai corupte instituții publice. Țin să vă mai amintesc, Alina Alexandrovna, că datoriile externe ale Primăriei municipiului Chișinău sunt de circa 4 miliarde de lei. Timp de 10 ani, au fost distruse circa 300 de hectare de spații verzi, iar prejudiciul este estimat la 3 miliarde de lei. Dacă le punem pe toate împreună, păi, voi, cei care ați furat primăria timp de 10 ani, trebuie să mai vindeți ceva, ca să întoarceți înapoi”, a menționat deputatul PSRM, Grigore Novac.

La referendumul de demitere a primarului Capitalei, Dorin Chirtoacă, au participate peste 110 mii de persoane. 87 la sută dintre acestea au votat pentru revocarea liberalului.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).