Marcați
ONG-urile condamnă activitatea politică în Moldova a lui Traian Băsescu
Reprezentanții mai multor organizații obștești vor depune o petiție la Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității și Serviciul de Informații și Securitate, în care vor cere sancționarea fostului președinte român Traian Băsescu. Temei pentru această solicitare au servit calificativele pe care le folosește președintele de onoare al Partidului Unității Naționale în raport cu cetățenii care nu își doresc unirea Republicii Moldova cu România.

Președintele Asociației ”Urmașii lui Ștefan”, Dumitru Roibu, și-a exprimat indignarea față de acțiunile fostului președinte al României, Traian Băsescu, desfășurate pe teritoriul țării noastre. În opinia lui Roibu, politicianul român și partidul pe care îl reprezintă promovează ideea lichidării Republicii Moldova ca stat.

”Acest partid organizează mai multe întâlniri pentru Băsescu, în diferite raioane ale țării, în care adună lumea și, în mare parte, se ocupă cu demagogia, atunci când aceștia propun niște idei și soluții extrem de simple la niște probleme foarte complicate. Atunci când Băsescu spune că, haideți, lăsați Transnistria și să vă uniți cu România, păi, atunci, Băsescu atentează la regimul constituțional și la caracterul indivizibil al statului. Comportamentul lui Băsescu în Republica Moldova, într-adevăr, poartă un caracter discriminatoriu. Or, este discriminată o mare parte din populație. În primul rând, acei peste 70 la sută, care consideră limba vorbită - limba moldovenească. El îi discriminează și îi face mancurți sau descreierați, deoarece ei încă nu au înțeles adevărul istoric sau alte viziuni alte lui. Într-al doilea rând, atunci când el instigă oamenii să-i atace pe alții sau să-i agreseze pe alții, pentru că sunt susținători ai unui sau ai altui lider politic”, a declarat președintele organizației ”Urmașii lui Ștefan”, Dumitru Roibu.

Cetățenii Republicii Moldova nu trebuie să se lase păcăliți de promisiunile false, făcute de Băsescu, a menționat președintele organizației ”Scutul Moldovenesc”, Igor Sîrbu.

”Să ne amintim ce a reușit el în decursul mandatelor sale, la el, în România. Cea mai mare aptitudine și cel mai bine ce a reușit el în România a fost să îngloade țara sa în datorii externe. Fix același lucru ne îndeamnă și pe noi s-o facem”, a menționat președintele organizației ”Scutul Moldovenesc”, Igor Sîrbu.
Activiștii au anunțat că urmează să depună o plângere privind activitatea lui Traian Băsescu în Republica Moldova.

”Vom depune plângeri la Consiliul privind Eliminarea Discriminării, vom depune sesizare și la Serviciul de Informații și Securitate, ca să avem convingerea că acestea vor fi examinate și vor fi luate măsuri de către structurile de stat, astfel încât cei care promovează mesaj agresiv și de discriminare în raport cu cetățenii Republicii Moldova, indiferent de care viziune ei o au, să fie taxați”, a mai spus Dumitru Roibu.

Potrivit reprezentanților organizațiilor neguvernamentale, cetățenii trebuie să se unească în jurul forțelor politice stataliste, care promovează mesaje de unitate națională, de consolidare a statalității și de fortificare a țării.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).