Marcați
PPSM îndeamnă locuitorii Capitalei să participe la referendum
Partidul Popular Socialist din Moldova îi îndeamnă pe locuitorii Capitalei să participe la referendumul de revocare a primarului municipiului Chişinău şi să voteze pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă. Liderul formaţiunii consideră că, în cei 10 ani de mandat, liberalul a demonstrat că nu are capacitatea de a consolida o echipa profesionista şi de a soluționa problemele stringente ale orașului.

Președintele Partidului Popular Socialist din Moldova, Victor Stepaniuc, susţine, că în ultimul deceniu, municipiului Chişinău a suferit o degradare catastrofală, iar Dorin Chirtoacă nu a reuşit să-şi exercite în mod profesionist și conștiincios atribuţiile.

Victor Stepaniuc a ma spus că: ”acest primar este în al treilea mandat. Este evident că el, în această perioadă, în 10 ani de zile, nu a putut să-şi creeze o echipă bine organizată. El nu are competențele respective. El nu a avut niciodată experiență şi a fost o greșeală gravă, atunci când chişinăuenii au mers şi au ales un asemenea primar. Populația, din păcate, în ultimii ani, a votat mai mult din interese ideologice, din anumite interese geopolitice şi, până la urmă, noi vedem că Capitala noastră este într-o degradare evidentă şi socială, şi economică. Se vede acest lucru după infrastructură, se vede după arhitectura oraşului, se vede după faptul că consiliul municipal nu are cu cine colabora”, a mai declarat Stepaniuc.

În opinia liderului PPSM, referendumul din această duminică este o modalitate democratică de soluționare a unei probleme majore pentru chișinăuieni. Acest exercițiu va deschide calea pentru organizarea unor alegeri anticipate. Cât priveşte boicotarea plebiscitului, Victor Stepaniuc susţine că acest lucru le convine unor forţe politice care vor să guverneze din umbră Chişinăul. Policticianul a ma declarat: ”noi am văzut chestiuni de uzurpare a puterii şi la nivelul organelor centrale, şi, acum, o să ne pomenim în aceeaşi situaţie, când oameni care nu sunt aleşi de către populaţie, care nu au primit mandat, care nu au fost votaţi de către populaţie, practic, o să conducă oraşul, lucru care arată mai mult ca o dictatură, decât un sistem democratic. În acest sens, desigur, chemăm alegătorii să iasă, pe 19 noiembrie, la referendum şi să-şi spună opinia. Noi chemăm să voteze împotriva acestui primar, pentru demiterea lui” susține Victor Stepaniuc.

Pentru ca edilul să fie demis din funcție, sunt necesare peste 160 de mii de voturi. În prezent, primarul Capitalei este cercetat în două dosare penale, pentru trafic de influență și depășirea atribuțiilor de serviciu.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).