Marcați
Igor Dodon: Referendumul este singura modalitate de a salva Chișinăul
Referendumul din această duminică, 19 noiembrie, este singura modalitate de a salva Chișinăul de haos și Primăria de managementul defectuos. Declarația îi aparține președintelui țării, care îi îndeamnă pe locuitorii Capitalei să participe activ la plebiscitul de revocare a primarului general, Dorin Chirtoacă.

Potrivit șefului statului, acest referendum este așteptat de cetățenii care nu mai pot tolera corupția din Primărie și situația dezastruoasă din oraș. În plus, președintele a menționat că, în cazul în care situația va rămâne neschimbată, până la alegerile locale din anul 2019, reabilitarea Capitalei va fi un obiectiv și mai greu de atins. În mesajul său, președintele a spus: ”Stimaţi locuitori ai Capitalei! Pe 19 noiembrie, NU se decide dacă orașul Chișinău revine cuiva anume. Dacă referendumul reuşeşte, vor fi organizate alegeri anticipate ale primarului şi fiecare dintre dumnevoastră va decide cine merită să vină în această funcție. Pe 19 noiembrie NU alegem între Est şi Vest. Ceea ce trebuie să înţelegem, este că referendumul din 19 noiembrie e şansa noastră de a pune capăt haosului şi incertitudinii din Capitală! E şansa noastră la o viaţă mai bună și nu avem dreptul moral să o ratăm!”, a declarat președintele Igor Dodon.

Și deputații socialiști au decis să-i îndemne pe colegii din alte fracțiuni să participe la referendumul pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă. Aceștia au împărțit pliante fiecărui parlamentar.

Deputattul, Vlad Batrîncea a menționat: ”noi vă chemăm, duminică, 19 noiembrie, neapărat să ieșiți la referendum și, împreună cu 100 de mii de chișinăuieni, care au semnat pentru desfășurarea referendumului, să demitem un primar incompetent, corupt și periculos”, a mai spus legislatorul.

Pentru ca plebiscitul să fie validat, la urne trebuie să se prezinte 33 la sută dintre alegătorii incluși pe listele electorale.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).