Marcați
Femeia care a încercat în vară să-și omoare copiii a fost recunoscută iresponsabilă
Femeia care, în vara acestui an, a încercat să-și omoare copiii și mai apoi să se sinucidă suferă de schizofrenie, iar procurorii vor cere instanței de judecată aplicarea măsurii de constrângere cu caracter medical în privinţa acesteia. Cauza penală a fost trimisă în instanță, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat depresă al Procuraturii Generale, inculpata a fost recunoscută iresponsabilă şi a fost internată în spitalul de psihiatrie.

În august, femeia, în vârstă de 36 de ani, şi-a înjunghiat copiii minori, fiul de 12 ani şi fiica de un an, după care a încercat să-şi pună capăt zilelor. Aceasta a fost oprită de soacră, care a chemat ambulanța, astfel toţi trei au rămas în viaţă.

Fetița de un an a fost spitalizată cu multiple plăgi, dar, din fericire, niciuna nu a penetrat organele vitale. Băiatul de 12 ani s-a aflat mai mult timp la reanimare. Femeia i-a atins cu cuțitul tendoane și vase sangvine. Copilul a pierdut mult sânge și a avut nevoie de transfuzie.

Procurorul Victor Socol a declarat pentru IPN că actualmente copiii se află în grija tatălui, iar dacă instanța va decide, femeia se va afla forțat în instituția de psihiatrie până la însănătoșire. Dacă va fi necesar, va fi creată o comisie specială care va decide decăderea din drepturi părintești a femeii.

ipn.md
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).