Marcați
Până la sfârșitul anului 2017, la Moscova va avea loc ședinta Grupului Interparlamentar de prietenie Moldova - Rusia
În Federația Rusă va avea loc, până la sfârșitul anului 2017, ședința grupului interparlamentar de prietenie, cu participarea deputaților din Moldova și Rusia. Subiectul a fost discutat în cadrul întrevederii dintre șeful statului, Igor Dodon, cu președintele Dumei de Stat a Rusiei, Veaceslav Volodin. La discuții a participat şi președintele Partidului Socialiştilor, Zinaida Greceanîi.

În cadrul întrevederii de la Moscova, Igor Dodon și Veaceslav Volodin au discutat despre importanța reluării activității grupului interparlamentar de prietenie. Oficialii au anunțat că, până la sfârșitul acestui an, în Capitala Rusiei va avea loc o ședință a acestei structuri, iar în anul 2018 o ședință va avea loc la Chișinău. Șeful statului a menționat importanța restabilirii relațiilor de cooperare dintre Moldova și Rusia.
”Restabilim dialogul și parteneriatul strategic dintre țările noastre. Am reușt, la nivel de președinți ai Rusiei și Moldovei, acum, la nivel de Parlamente. Urmează, la nivel de Guverne”, a menționat președintele țării.

În data de 10 mai, Igor Dodon a mai avut o întrevedere cu Veaceslav Volodin, în urma căreia a anunțat că Republica Moldova va avea un acord de garanții sociale cu Federația Rusă, document ce va apăra interesele sociale ale migranților moldoveni.

NTV Moldova

menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).