Marcați
Liderul organizaţiei şiite libaneze Hezbollah: Arabia Saudită declară război Libanului prin implicarea în politica internă
Liderul organizaţiei şiite libaneze Hezbollah, Hassan Nasrallah, a susţinut, vineri, că Arabia Saudită a declarat război Libanului şi este ferm convins că premierul libanez demisionar Saad al-Hariri este reţinut cu forţa de autorităţile saudite, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Nasrallah a adăugat că demisia lui Hariri a fost o "intervenţie saudită fără precedent" în politica internă a Libanului şi i-a cerut premierului demisionar să se întoarcă în ţară, argumentând că demiterea guvernului nu a avut loc.

Cu privire la Israel, liderul organizaţiei paramilitare libaneze a declarat că nu consideră posibil un război cu statul evreu, avertizând Guvernul Benjamin Netanyahu să nu exploateze criza politică actuală din Liban.

Saad al-Hariri a demisionat, în timp ce se afla într-o vizită la Riyad, printr-un mesaj televizat. Nasrallah a acuzat, duminică, Arabia Saudită, adăugând că decizia nu i-a aparţinut fostului premier libanez.

MEDIAFAX
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).