Marcați
Subiectele cu privire la realizarea înţelegerilor convenite cu Preşedintele Armeniei, discutate de Igor Dodon și Karen Karapetian
Igor Dodonm aflat într-o vizită de lucru în Armenia, a avut o întrevedere cu prim-ministrul Armeniei, Karen Karapetian. În acdrul întrevederii, părțile au discutat subiecte cu privire la realizarea înţelegerilor pe care le-am avut cu Preşedintele Armeniei, Serzh Sargsyan.

Șeful statului a reiterat interesul pentru organizarea primei şedinţe a Comisiei Integuvernamentale moldo-armene privind cooperarea comercial-economică şi a Forumului oamenilor de afaceri din ţările noastre.

”Sperăm la o participare reciprocă a antreprenorilor din Moldova şi Armenia în proiecte investiţionale, realizate în statele noastre”, a declarat Igor Dodon.

Mai mult, Igor Dodon a menționat interesul pentru propunerea anterioară a părţii armene cu privire la utilizarea de către companiile din Armenia a capacităţilor Portului Internaţional Giurgiuleşti pentru transportul de mărfuri, inclusiv în contextul creării unui coridor de transport Armenia - Georgia - Iran, dar şi în scopul livrării de produse armene pe piaţa europeană.

Totodată, șeful statului a reiterat oportunitatea examinării posibilităţii de lansare a unei curse aeriene directe între capitalele celor două state.

”Mi-am exprimat convingerea că în urma vizitei la Erevan relațiile de cooperare între ţările noastre în sfera politică, comercial-economică, socială, umanitară şi culturală se vor extinde”, a conchis Igor Dodon.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).