Marcați
Grupul interparlamentar de prietenie Moldova-Armenia, se va întruni în ședință în anul viitor
Igor Dodon, aflat într-o vizită de două zile în Armenia, a avut o întrevedere cu preşedintele Adunării Naţionale, Ara Babloyan. La întrevedere au fost prezenţi reprezentanţi ai grupului parlamentar de prietenie din Moldova şi Armenia.

Părțile au discutat subiecte cu privire la dinamizarea dialogului interparlamentar, am remarcat interesul părţilor pentru schimbul de experienţă între parlamentele ţărilor noastre pe toate direcţiile, în special, în relaţiile cu Uniunea Europeană, dar şi armonizarea legislaţiei în conformitate cu normele europene, pe de o parte, precum şi experienţa activităţii în cadrul Uniunii Economice Eurasiatică, pe de altă parte.

Igor Dodon a exprimat interesul părţii moldoveneşti pentru consolidarea în continuare a colaborării în cadrul organismelor internaţionale, şi anume Consiliul Europei, Organizaţia Cooperării Economice la Marea Neagră, inclusiv pe dimensiunea interparlamentară în cadrul APCE, Adunării Interparlamentare a CSI şi Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră.

”Grupul parlamentar de prietenie cu Armenia este reprezentat, din partea Moldovei, de 26 de deputaţi. Am convenit asupra necesității organizării ședinței grupului interparlamentar de prietenie pentru anul viitor. Conducătorul grupului interparlamentar de prietenie, deputatul Vladimir Golovatiuc, prezent la întrevedere, a asigurat pe colegii armeni că va contribui la consolidarea dialogului şi va depune tot efortul pentru realizarea înţelegerilor încheiate”, a menționat Igor Dodon pe rețelele de socialziare.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).