Marcați
Crește numărul grădinițelor, susținute de Fundația ”Din suflet”
Campania națională de susținere a grădinițelor, inițiată de Fundația de binefacere ”Din suflet” a primei doamne a țării, Galina Dodon, cuprinde tot mai multe localități. În lista beneficiarilor de ajutor a intrat și instituția preșcolară din satul Dezghinja, raionul Comrat. Grădinița a beneficiat de uși noi și de renovarea sălii de festivități.

Grădinița din localitatea Dezghinja a beneficiat de sprijin financiar din partea Fundației de binefacere ”Din suflet”. Potrivit unui acord cu donatorul, cu autoritățile locale și cu părinții, administrația instituției a obținut permisiunea de a utiliza banii de sine stătător. Așa că a fost aprobată decizia de a face lucrări de reparație și renovare.

”Era nevoie de a schimba șase uși. Ele erau absolut vechi și uzate, sufla vântul prin ele. De aceea, era nevoie de a schimba aceste uși. De asemenea, era nevoie de a schimba covorul în sala de joacă și draperiile în sala de muzică. Vreau să-i mulțumesc Galinei Dodon pentru ajutorul pe care ni l-a oferit. Îi mulțumim pentru că există această fundație, care ajută grădinițele”, spune șefa grădiniței, Lidia Ochișor.

Deși grădinița se află în gestiunea autorităților locale, Primăria satului Dezghinja nu dispune de bani, pentru a o ajuta, deoarece bugetul permite doar plata salariilor pentru educatori și dădace.

”În ultimii trei ani, nu am oferit niciun ajutor grădiniței noastre. Anul acesta, am apelat la Galina Dodon și îi suntem foarte recunoscători pentru ajutorul acordat. Bugetul local nu putea să-și asume aceste cheltuieli, pentru a schimba atât de rapid, într-o lună, aceste uși și să acorde un ajutor atât de important pentru grădiniță”, spune viceprimarul satului Dezghinja, Ana Uzun.

Acțiunile de binefacere din partea fundației ”Din suflet” au devenit o tradiție pentru sudul țării și, în special, pentru copiii din autonomia găgăuză.

”Chiar recent, Galina Dodon a desfășurat o acțiune serioasă de asigurare cu rechizite școlare și ghiozdane a tuturor elevilor din clasa întâi. iată că a venit rândul de a-i ajuta și pe copilașii din grădinițe și sunt sigur că nu este ultimul proiect social, care va fi implementat nu doar în Găgăuzia, ci și în toată țara”, a menționat vicespeakerul APG, Alexandr Suhodolschi.

Până la finele acestui an, de ajutor din partea Fundației ”Din suflet” urmează să beneficieze aproximativ 200 de grădinițe, inclusiv nouă din regiunea găgăuză.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).