Marcați
Mai multe evenimente, interzise în PMAN
Protestele, maratoanele şi anumite evenimente culturale ar putea fi interzise în Piaţa Marii Adunări Naţionale. O inițiativă care prevede asta a fost lansată de către Direcția Social-Umanitară şi Relaţii Interetnice a Primăriei Chișinău. Prin aceste măsuri, autoritățile locale vor să evite situațiile când evenimentele de amploare duc la blocarea circulației rutiere. Propunerile au fost examinate în cadrul unor dezbateri publice, cu participarea experților, agenților economici și autorităților municipale.

Potrivit șefului interimar al Direcției Social-Umanitare, Cristina Aparatu, mulți locuitori ai Capitalei sunt deranjați de faptul că în Piața Marii Adunări Naționale sunt organizate evenimente care duc la blocarea traficului rutier.

”Transportul public, în timpul weekendurilor a fost restricționat, în perimetrul străzii Bănulescu-Bodoni și Pușkin, în perimetrul Pieței Marii Adunări Naționale, pentru o zi, două sau chiar trei zile. Ceea ce a trezit nemulțumirea celorlalți cetățeni. În perioada aceasta, am avut, în cadrul direcției, doar trei petiții. Nu vreau să spun că e mult sau puțin, dar am avut foarte multe telefoane.Au fost și unele sunete de la Guvernul Republicii Moldova și Cancelaria de Stat, și diferite ministere, precum că sunt deranjați de sunetul și concertele din Piața Marii Adunări Naționale”,a declarat şeful interimar al Direcţiei Social-Umanitare, Crisitina Aparatu.

Autoritățile propun ca în Piaţa Marii Adunări Naţionale să fie permisă organizarea doar a sărbătorilor naționale Ziua Independenței, Ziua Europei sau Ziua Națională a Vinului. Reprezentanții Primăriei, ai societății civile și experții au creat un grup de lucru și urmează să formuleze propuneri pentru găsirea unei soluții.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).