Marcați
Socialiștii au sesizat Curtea Constituțională
Membrii PSRM au depus astăzi o sesizare la Curtea Constituțională prin care cer să verifice legalitatea numirii Silviei Radu în funcția de primar interimar.

Președintele fracțiunii socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău, Ion Ceban, a menționat că un primar general interimar nu poate numi alt primar general interimar.

„Considerăm că acest lucru este ilegal, contravine și actelor normative internaționale. Este inadmisibil. Mai sînt și alte prevederi în Legea cu privire la statutul municipiului Chișinău, pe care le considerăm abuzive. Ghimpu s-a urcat pe craca pe care și-a tăiat-o singur, dar nu excludem o înțelegere cu PD, pentru a-l proteja pe cetățeanul Chirtoacă de referendum sau de demisie în acest sens”, a declarat Ion Ceban.

„Am solicitat magistraților să interpreteze și să spună clar – dacă are dreptul primarul interimar să numească alt primar interimar. Noi credem că este ilegal, conform Legii Congresului Autorităților Locale. Conform legii, toate procedurile de numire se fac în baza unei propuneri a CMC”, a mai liderul socialiștilor în CMC.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).