Marcați
Dodon:Prima mea datorie politică și constituțională este să garantez și să consolidez statalitatea Republicii Moldova
Astăzi a avut loc lansarea cărții „Statalitatea Moldovei: continuitatea istorică și perspectiva dezvoltării”, volum ce include materialele Conferinței științifice internaționale care s-a desfășurat la Chișinău în perioada 24-25 martie 2017, la inițiativa și sub patronajul Președintelui Republicii Moldova. La eveniment a fost prezent și Igor Dodon.

”În aceste vremuri, cînd identitatea și istoria moldovenească sunt în mod sistemic subminate, e nevoie de o mobilizare nu doar socială, ci și intelectuală, pentru a apăra valorile poporului nostru care vrea să-și trăiască propriul destin, în mod independent și cu demnitate. Or, statalitatea moldoveneasca trebuie consolidată prin discuții academice, prin inițiative politice, prin programe și proiecte naționale de restabilire a încrederii cetățenilor în propria țară. Mă bucur că am lansat mai multe evenimente de amploare în acest sens. Avem multe idei și planuri. Și în continuare voi face tot posibilul pentru a promova și apăra valorile noastre tradiționale, istoria, limba, așa cum am promis cetățenilor țării noastre”, a declarat Igor Dodon.

Potrivit lui Igor Dodon, prima datorie politică și constituțională, în calitate d eșef de stat, este garantarea și consolidarea statalității Republicii Moldova, iar susținerea activităților științifico-culturale orientate spre aceasta, reprezintă un pas sigur spre viitorul prosper al Republicii Moldova.

Șeful statului a subliniat că va susține toate inițiativele lansate de mediul academic, cu privire la consolidarea statalității noastre.

Cartea a fost editată de Institutul de Relații Internaționale din Moldova. La eveniment au participat savanți notorii, istorici, profesori și studenți.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).