Marcați
Dodon: Prin eforturi comune, parteneriatul dintre Moldova și Letonia va cunoaște un ritm ascendent de dezvoltare
Șeful statului s-a întâlnit astăzi cu cu Edgars Rinkēvičs, Ministrul Afacerilor Externe al Letoniei.

În cursul dialogului părțile au abordat mai multe subiecte cu privire la politica internă şi externă a țării, situația social-economică, statutul de neutralitate al țării, soluționarea conflictului Transnistrean și alte chestiuni.

Igor Dodon a salutat dinamica pozitivă a relațiilor moldo-letone care s-au intensificat pe parcursul celor 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice, xprimaând mulțumiri pentru asistenţa financiară acordată Republicii Moldova de către Letonia în mai multe domenii.

Totodată, Igor Dodon a menționat că Republica Moldova trebuie să aibă relații bune de colaborare atît cu Estul cît și cu Vestul.

”Trebuie să asigurăm o balanță în politica externă și să diversificăm relațiile comerciale în toate direcțiile avantajoase pentru țara noastră. Mi-am exprimat convingerea că, prin eforturi comune, parteneriatul dintre Republica Moldova și Republica Letonia va cunoaște un ritm ascendent de dezvoltare pe multiple planuri, în beneficiul cetățenilor.
Am pledat pentru intensificarea ritmului schimburilor comercial-economice bilaterale, precum și pentru valorificarea potențialului existent”, a declarat Igor Dodon.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).