Marcați
Tentativele de traversare a Mării Egee continuă să facă victime
O femeie s-a înecat și cel puțin șase persoane au fost date dispărute, în timp ce alte câteva zeci de imigranți au fost salvați în trei incidente separate produse vineri dimineața în Marea Egee, a anunțat paza de coastă din Grecia, transmite Reuters.

Autoritățile grecești au recuperat cadavrul unei femei și căutau alte persoane dispărute după ce ambarcațiunea în care se aflau, o barcă de lemn, s-a scufundat în apropiere de insula Kalymnos. Cincisprezece supraviețuitori ai naufragiului, între care 10 bărbați, patru femei și un copil, au fost salvați. Alte șase până la opt persoane aflate în barcă sunt căutate de echipele de salvare.

Separat, autoritățile au salvat 127 de imigranți și refugiați ajunși cu alte două ambarcațiuni în apropiere de insula Chios, a menționat un responsabil al pazei de coastă.

Numărul de refugiați și imigranți sosiți în Grecia a crescut în ultimele luni, fără a ajunge totuși la nivelul afluxului masiv din 2015. Anul acesta, aproape 148.100 de refugiați și imigranți au trecut granița dintre Turcia și Grecia, doar o mică parte din cei aproape 1 milion din 2015, dar ritmul s-a intensificat în ultimele luni. În septembrie, media sosirilor a fost de 214 persoane pe zi, față de 156 în august și 87 în iulie, a indicat miercuri ministrul grec al migrației, Yannis Mouzalas.

Circa 60.000 de refugiați și imigranți, în cea mai mare parte sirieni, afgani și irakieni, au rămas izolați în Grecia, după ce mai multe state din Balcani și-au închis granițele, blocându-le drumul spre Europa centrală și de vest.

AGERPRES
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).